Overstekende ganzen zorgden voor de valpartij op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen die wielrenner Niki Terpstra uit Bergen tijdens een trainingsrit ernstig verwondde.

Dat blijkt uit een uitgebreid interview in de Telegraaf en het Noordhollands Dagblad met de vrouw van Niki Terpstra. De 36-jarige klassiekerspecialist reed achter de trainingsscooter toen opeens een ganzenfamilie overstak. Terpstra klapte daardoor hard tegen een basaltblok. Ramona Terpstra vreesde voor zijn leven. Hij ligt nog zeker een week in het ziekenhuis.

Het ongeval deed denken aan het noodlot dat Bjorg Lambrecht vorig jaar overkwam in de Ronde van Polen. Deze 22-jarige Belgische wielrenner overleed nadat hij met zijn borst tegen een betonnen duiker knalde.

Niki Terpstra is normaal actief voor de ploeg Total Direct Energie, en was zich aan het voorbereiden op het uitgestelde tweede deel van het wielerseizoen. Hij richtte zich daarbij op de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, de wedstrijd die hij in 2014 won.

In 2018 won Terpstra de Ronde van Vlaanderen. Het jaar daarna kwam hij in die voorjaarsronde zwaar ten val. Pas in mei kon hij weer zijn rentree in het peloton maken. Tijdens de Tour de France van 2019 liep hij daarna een dubbele breuk in zijn schouderblad op, waardoor hij in augustus niet kon deelnemen aan het EK Wielrennen in Alkmaar. (foto: Claudio Martino : cc-by-sa-4.0, Wikimedia)

Pin It
Bekeken: 2852x
https://ee.itk.ac.id/data/