Bergen aan Zee mag binnenkort afscheid nemen van jaren-50 architectuur in het kustdorp. Aan het eind van de Zeeweg bij de rotonde wil de eigenaar appartementencomplex Eyssenstein uit 1954 slopen. Daarachter aan de Van Hasseltweg heeft ook Hotel Prins Maurits zijn langste tijd gehad.

Torero Invest BV is eigenaar van beide gebouwen en wil veertig nieuwe vakantieappartementen bouwen op de plek van Eyssenstein en dertig vakantieaccommodaties op de locatie van hotel Prins Maurits.
De appartementen worden als belegging aangeboden op de website strandresidence.nl.

Naar eigen zeggen wil ontwikkelaar Tom Stroomer met het project Strand Residence Bergen aan Zee een upgrade geven, zo valt zaterdag in de Alkmaarsche Courant te lezen. De verhuur aan toeristen wordt de nieuwe eigenaar uit handen genomen.

In de plint zijn ideeën voor een buurtsupermarkt, een ontbijt- en lunchroom en een toeristisch informatiepunt. Parkeren is hoofdzakelijk gedacht in parkeergarages onder beide nieuwe complexen.

Eijssenstein heeft momenteel een woonbestemming in het bestemmingsplan, en Hotel Prins Maurits een horecabestemming. Bovendien zal er hoger en groter moeten worden gebouwd dan het bestemmingsplan nu toestaat. Veel hangt dus af van medewerking van de gemeente Bergen. Vandaar dat de ontwikkelaar de voordelen van de ontwikkeling zaterdag uitvoerig belicht in de Alkmaarsche Courant: "De nieuwe vakantieappartementen kunnen zorgen voor zo’n vijf miljoen euro extra inkomsten voor de middenstand." Architectonisch en stedenbouwkundig lijken de eerste hobbels reeds genomen te zijn. De Welstandscommissie is volgens Stroomer al enthousiast over de ingediende tekeningen.
Pin It
Bekeken: 3759x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/