Twee locaties die volgens de gemeente Bergen bekend staan als 'rotte plekken' in Schoorl kunnen binnenkort op de schop. Volgens de gemeente zijn het perceel Heereweg 190-192 en Heereweg 198 bij Catrijp al jaren een doorn in het oog van Schoorlaren. Donderdag staan voor beide locaties nieuwe bestemmingsplannen op de agenda van de gemeenteraad. Daarmee wordt hier woningbouw mogelijk.

Beide percelen zijn particulier eigendom. Bij voormalig bedrijfsperceel Heereweg 190-192 is de oude bebouwing van een verdwenen bedrijf al gesloopt. De eigenaar wil er twee vrijstaande woningen terugbouwen. “Ruimtelijk gezien is dat een verbetering”, aldus de wethouder. Het perceel ligt in een lint van met name woningen. Op korte afstand staan ook woningen. De bedrijfsfunctie was hier dus al een vreemde eend in de bijt.

Even verderop stond de oude zuivelfabriek de Goede Verwachting aan de Heereweg 198 te verpauperen. De eigenaar heeft hier om een nieuw bestemmingsplan gevraagd, zodat hij in het karakteristieke bedrijfspand vier appartementen kan realiseren. Voor de twee al aanwezige bedrijfswoningen wil de eigenaar de status van reguliere woning. In het naastgelegen pand is plek voor een atelier/ expositieruimte en stalling. “Een mooie nieuwe invulling voor een cultuurhistorisch waardevol pand, ” aldus wethouder Valkering.

De wethouder Ruimtelijke Ordening van Bergen vindt het goed nieuws:  "Samen met onze inwoners maken we Schoorl zo nog iets mooier. We gaan op dezelfde manier verder met andere projecten die al lang stilliggen, zoals de Koperen Lantaarn."

Omdat er eerder geen zienswijzen of bezwaren kenbaar zijn gemaakt van omwonenden, is de verwachting dat de nieuwe bestemmingsplannen donderdag zonder veel problemen kunnen worden vastgesteld.
Pin It
Bekeken: 1774x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/