De rechter heeft de bouw stilgelegd van vakantiepark Sanduyn in Camperduin. Projectontwikkelaar Dutchen moet van de rechter de uitspraak afwachten in de bezwaarprocedure die nog tegen de omgevingsvergunning loopt bij de gemeente Bergen. Volgens de rechter is een redelijke kans dat de bezwaarmakers daar hun gelijk halen.

De kort-gedingrechter schat in dat het bouwplan mogelijk niet vergund had mogen worden door de gemeente. Het zou in strijd kunnen zijn met het bestemmingsplan, waarbij er meer op het perceel wordt gebouwd dan dat het bestemmingsplan toestaat.

Dutchen was al begonnen met de bouw, meldde het NHD woensdag. Van verschillende huisjes ligt de fundering er al. Daarom stapten de bezwaarmakers naar de rechter met het verzoek de bouwwerkzaamheden stil te leggen. Dat verzoek is nu gehonoreerd. Aan de bouw van de 43 vakantiehuisjes mag voorlopig niet worden doorgewerkt totdat er een uitspraak is in de bezwaarprocedure.

De vakantiewoningen moeten komen op de plek waar voorheen camping De Bocht was gevestigd in Camperduin. De bouw ging een maand geleden van start. Dutchen wil nu met de gemeente bekijken hoe ze weer zo snel mogelijk verder kunnen met de bouw. Ze zijn zelfs bereid daarvoor de ontwerpen van de huisjes te veranderen.

Dutchen denkt dat de huisjes zeker binnen het bestemmingsplan zouden passen, als ze de luifels aan de vakantiehuisjes aanpassen. Die zijn nu aan drie kanten dicht, en daarom telt de rechter die mee als onderdeel van het gebouw. Dutchen wil ervoor zorgen dat de luifel niet wordt meegeteld met het gebouw, zo lichten ze toe aan het NHD. Daarom zijn er nu verschillende tekeningen gemaakt.
Pin It
Bekeken: 2372x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/