Veel huishoudens betalen onnodig te veel voor internet. Nadat je een abonnement hebt afgesloten kijk je er vaak niet meer naar op of om. En dat is zonde, zo vindt de website Providercheck.nl. Met hun postcodecheck willen ze mensen helpen om een voordeliger abonnement te vinden. Check hier zelf binnen een minuutje hoeveel je kunt besparen op je internet abonnement!

Welkomstkorting pakken

Wat niet iedereen weet is dat je bij het afsluiten van een nieuw internet abonnement flinke korting krijgt. Providers zetten zich namelijk flink in om jou over te halen om klant bij hen te worden. Korting die daarbij oploopt tot €15 per maand is dan ook eerder regel dan uitzondering. En dat is voordeel dat je misloopt als trouwe klant, want dan betaal je veelal de volle mep. De welkomstkorting is vaak geldig gedurende een bepaalde periode, meestal een aantal maanden tot een half jaar. Je kunt na afloop van je vaste contract weer opnieuw overstappen om opnieuw welkomstkorting te pakken.

Overstappen naar glasvezel op jouw adres?

Misschien ben je ook wel benieuwd of je sneller internet kunt krijgen. Mogelijk is dat door de welkomstkorting zelfs haalbaar voor een lager bedrag. En dat is handig, want doordat we met steeds meer apparaten online gaan kan internet trager worden per apparaat. Om je te helpen in je zoektocht naar sneller internet kun je bij Providercheck een glasvezel check uitvoeren. Je ziet dan direct of glasvezel al beschikbaar is op jouw adres.

En dat zou zomaar eens kunnen, want de afgelopen jaren is er flink uitgebreid in glasvezel in Heerhugowaard. Zo kunnen bijvoorbeeld wijken als Huygenhoek en Zuidwijk vrijwel volledig gebruik maken van dit ultra snelle netwerk. Het voordeel van glasvezel is dat het de snelste download- en uploadsnelheid biedt. Is er overigens nog geen glasvezel beschikbaar op jouw adres, dan kun je mogelijk alsnog upgraden qua snelheid via een standaard pakket.

Combineer met tv en bellen voor extra voordeel

Wie slim bespaart neemt ook meteen even het tv en bellen pakket onder de loep. Via de vergelijker kun je namelijk tevens selecteren op Alles in 1. Door te combineren geniet je van bundelvoordeel. Dat betekent dat je naast welkomstkorting ook toffe extra’s kunt scoren.

Waar moet je dan aan denken? Ziggo geeft je bijvoorbeeld 2 SmartWifi pods en Replay TV cadeau. Bij Youfone profiteer je van 12 maanden toegang tot ESPN compleet, waarmee je tal van voetbalwedstrijden kunt bekijken. Online.nl doet hier nog een schepje bovenop met als aanvulling gratis Starzplay, FilmBox en Canal+ films & series. Zo heeft iedere provider zijn eigen voordelen, die je ook in de vergelijker van Providercheck.nl terug kunt vinden. Het aanbod wisselt regelmatig, dus check zelf welke aanbieding het beste bij je wensen aansluit.

Maak gebruik van de overstapservice

Twijfel je een beetje of dat overstappen wel zo’n goed idee is? Bang dat het veel gedoe kost? Gelukkig is het tegendeel waar dankzij de overstapservice van de meeste providers. Hierdoor hoef je slechts je gegevens achter te laten en de nieuwe provider regelt de rest. Waaronder het opzeggen van je oude abonnement. Bovendien zorgen ze ervoor dat er geen overlap is qua data en dat je tevens geen dag zonder internet (tv en bellen) zit. Zet dit gemak naast de besparing en besef dat overstappen dus zeker de moeite waard kan zijn.
Pin It