Vakantiepark Duinpark Egmond aan de Egmonderstraatweg in Egmond aan den Hoef is de laatste weken steeds doelwit van vandalen. Tuinstoelen worden verbrand, ruiten ingegooid met bakstenen en voormalig restaurant Smakelijk is beklad met een hakenkruis.

Wim Göbel, eigenaar van het voormalige restaurant, is het vandalisme zat. Volgens hem hangen er in en rond het vakantiepark 's nachts regelmatig jongeren rond. "Die maken de boel stuk: ze haalden stoelen bij huisjes weg en staken die op straat in de fik, zodat de gemeente dat asfalt moest repareren. Of ze gooiden stenen door de ramen." En ook is het gebouw waarin zijn restaurant huisde - dat nu twee jaar leegstaat - beklad met een hakenkruis. Ook elders in de omgeving zijn teksten gekalkt zoals 'ACAB', afkorting voor 'all cops are bastards'.

Hoewel Göbel zelf niet in de buurt woont, kan hij zich voorstellen dat de bewoners van het park 'een beetje benauwd' zijn. Volgens hem bemoeien ze zich niet met de jongeren uit angst om 'een paar tikken' te krijgen. "Er liggen daar lachgaspatronen en stickies. Het zijn misschien jongeren die nergens anders naartoe kunnen, maar ik kan me er kwaad om maken, want de verzekering dekt het ook niet. Ik kan er moeilijk met een jachtgeweer 's nachts de wacht gaan houden."

De politie heeft de afgelopen twee maanden inderdaad een aantal meldingen en een enkele aangifte ontvangen uit die hoek, en vraagt buurtbewoners dit te (blijven) melden. "De vernielingen en overlast zijn bij ons bekend. We zijn samen met de gemeente aan het kijken hoe we dit kunnen aanpakken," meldt een woordvoerder aan mediapartner NH Nieuws.
Pin It
Bekeken: 1897x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/