Elektrische wandhaarden zijn verkrijgbaar in vele strakke en moderne uitvoeringen. Zelfs voor een klassiek interieur is een wandhaard verkrijgbaar. Hanghaarden nemen erg weinig ruimte in beslag en zorgen voor een mooi open effect. Dit artikel gaat dieper in op elektrische haarden alsmede de veiligheid van elektrische wandhaarden.

Voorbeelden van hanghaarden en een klassiek interieur

Hanghaarden zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Het vuur lijkt op houtvuur, echter met de gemakken van de moderne tijd. Door middel van een afstandsbediening creëert u een heerlijke en behaaglijke sfeer op ieder moment van de dag. Een sfeerhaard aan de wand is van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan een timer, waarbij diverse kleuren op specifieke tijden kunnen worden ingesteld. Daarnaast mag u ook spelen met de intensiteit van de vlammen.

Heeft u een klassiek interieur? Geen probleem voor een elektrische wandhaard. Een elektrische wandhaard kan ook opgeleverd worden met steenstrips. Steenstrips geven een klassiek gevoel. Ook kunnen de strips op de wand worden geplaatst voor nog meer effect. Het geeft niet alleen sfeer, maar ook een heleboel karakter.

De veiligheid van elektrische wandhaarden

Apparaten en vuur zijn een gewaagde combinatie. Uiteraard worden alle apparaten uitvoerig getest om aan alle veiligheidseisen te voldoen. Het grote voordeel van een elektrische openhaard is het zeer veilige aspect. Een elektrische haard werkt volledig op stroom en er komt geen echt vuur om de hoek kijken. De vlammen zijn daarentegen niet van echt te onderscheiden. De vlammen worden gerealiseerd door middel van LED technologie.

Ook maken veel elektrische wandhaarden gebruik van verwarmingselementen. De componenten geven een aangename mate van warmte en comfort af. De verwarmingselementen bevinden zich achter dik en veilig glas, waardoor uw veiligheid gewaarborgd blijft.
Pin It