Annemieke Born volgt binnen de VVD-fractie Laura Hoogendonk op, die in december ontslag nam als raadslid van de gemeente Bergen. Een Officiële Bekendmaking van haar benoeming verscheen woensdag in het Gemeenteblad. Annemieke Born was in 2018 gekozen als een van de drie raadsleden van de VVD samen met Cees Roem en Jan Houtenbos, maar verhuisde in februari 2019 naar Petten en moest toen afstand doen van haar raadszetel. Na haar vertrek werd die overgenomen door Laura Hoogendonk.

Annemieke Born kon echter niet goed aarden in haar nieuwe woonplaats Petten. Ze wilde weer terugkeren naar de duinstreek en vond een nieuwe woning in Bergen. Sinds november 2020 woont ze hier. "Toen kwam ik Cees Roem tegen bij de Deen en die hoorde toen van mijn terugkeer naar Bergen. Hij vroeg me meteen om weer aan te sluiten bij de fractie. Sinds mei vorig jaar zat ik daardoor al bij de fractievergaderingen."

Nu ze weer in de gemeente Bergen woont, kwam ze als een van de eersten in aanmerking voor de raadszetel die Laura Hoogendonk achterliet na haar vertrek. Hoogendonk was niet tevreden met de plek op de concept-kandidatenlijst die de lokale VVD-kandidaatstellingscommissie voor haar in gedachten had. Daarop was ze op een achtste plek gezet, een plek lager zelfs dan de net teruggekeerde Annemieke Born. Hoogendonk kon zich met die lage notering niet verenigen en nam  ontslag en afscheid van de VVD.

De 51-jarige Born besloot die raadszetel in te nemen voor de laatste maanden tot de nieuwe verkiezingen op 16 maart 2022. Ze hoefde er niet lang over na te denken: "Ik heb eigenlijk meteen ja gezegd."

De kans is klein dat Annemieke Born na maart terugkeert in de nieuwe gemeenteraad. Met haar zevende plek op de nieuwe VVD-kandidatenlijst is het niet waarschijnlijk dat de VVD binnen de verdeelde gemeente -die Bergen nu eenmaal is- zoveel zetels haalt. Ook Born acht die kans niet zo groot: "De VVD zou het al goed doen als de partij vier zetels haalt. Zelfs als een gekozen raadslid van de VVD door zou schuiven naar een wethouderspost, dan zit het er nog niet in dat ik na de verkiezingen weer in de gemeenteraad zou terugkeren."

Born vindt het jammer dat ze geen hogere notering heeft gekregen op de VVD-kandidatenlijst voor de komende verkiezingen maar ze vindt het wel leuk dat er in ieder geval iemand op staat die ook in 2018 was gekozen. "Ik begrijp dat de VVD in Bergen kiest voor verjonging en vernieuwing, maar voor continuïteit valt ook wat te zeggen," stelt het nieuwste raadslid. (foto: Ernest Selleger)

 
Pin It
Bekeken: 2174x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/