Kant en klare campers zijn duur, mede vanwege hun toenemende populariteit. Maar met louter beren op de weg zien maakt u uw dromen niet waar. Daarom kopen veel mensen een tweedehands bestelbus en bouwen deze eigenhandig om tot rijdend vakantiehuisje. De bestelbus Daily van het merk Iveco is hier uitermate geschikt voor!

Vergelijken op DUTCH Vans

Het internet biedt uitkomst voor hen die klussen en projecten zelf aanpakken zonder dat ze er ervaring in hebben. Als eerste gaat u natuurlijk rondstruinen op een website waar tweedehands bestelbussen worden aangeboden en u goed de prijzen kunt vergelijken. DUTCH Vans is een goede tip. Hier vindt u diverse occasions, zoals de Iveco Daily die u prima tot camper kunt ombouwen. Vervolgens zoekt u op welke kosten zo'n verbouwing met zich meebrengen en natuurlijk waaraan een camper moet voldoen. Qua comfort, maar ook qua gewicht en veiligheidseisen.

Laat u adviseren

Iets zelf doen spaart geld uit en die regel gaat ook op voor het ombouwen van een bestelbus tot camper. U kunt geen technisch klusje bedenken of er staat op YouTube een filmpje waarin uitgelegd wordt hoe u dat aanpakt. Het loont ook om op een camperforum vragen te stellen en u te laten adviseren door bevriende monteurs en andere techneuten. Raadpleeg deze websites om er zeker van te zijn dat uw camper aan alle eisen voldoet: RDW.nl, Wanderrebel.com en Bynomads.nl.

De eigen camper in coronatijden

Toen het thuiswerken in 2020 in een stroomversnelling terechtkwam, bewezen campers, ook omgebouwde bestelbussen, andermaal hun multifunctionaliteit. Ze fungeerden niet alleen als rijdend vakantiehuis maar ook als kantoor. De camper werd op een plek gezet (aan het strand, op een parkeerterrein met mooi uitzicht of gewoon op de eigen oprijlaan) om ongestoord thuis te kunnen werken, voorzien van alle gemakken.

Besparen op tickets en vakantieverblijven

Maar in de eerste plaats bouwt u van uw tweedehands Iveco Daily of welk model dan ook een eigen voertuig waarmee u goedkoop op vakantie gaat, het hele jaar door. In dat financiële aspect investeert u: denk er eens aan hoeveel geld u in de toekomst uitspaart aan vlieg- en treintickets, hotelovernachtingen en vakantiehuisjes. Een simpel rekensommetje toont aan in hoeveel jaar u uw omgebouwde bestelbus er weer uit hebt gehaald. Dat verschilt per model en wensenpakket.

Erop uit!

De één wil er een douche en superdeluxe keuken in, de ander neemt genoegen met alleen een bed en een opklaptafeltje. Maar het doel is in veel gevallen hetzelfde: erop uit trekken met uw eigen camper, Europa en wie weet andere werelddelen bekijken. Wat ooit als bestelbus in het rond reed, is nu een droom die u al lange tijd koesterde!
Pin It