Twee verdachten die donderdag moesten voorkomen in het onderzoek naar de ontvoering en dood van de Colombiaan (45) in Bergen aan Zee mogen de gevangenis verlaten. Het gaat om Enes I. en Aram K. Er zitten nu nog vier mannen vast, twee zijn voortvluchtig. De beslissing om de voorlopige hechtenis van de twee op te heffen is genomen na verzoeken van hun advocaten tijdens de zogeheten regiezitting van donderdag over de schietpartij op de parkeerplaats bij de strandopgang. Mediapartner NH Nieuws woonde de zitting bij.

"Ik zweer op alles dat ik nergens mee te maken heb en niet van de plannen wist", zei Armeniër Aram K. tegen de rechter. Hij zou volgens justitie in één van de auto's hebben gereden. "Ik wilde alleen een vriend helpen, zoals we dat doen in de Armeense cultuur, en nu maken ze me uit voor chauffeur bij een liquidatie." De man zat acht maanden vast en zijn advocaat Brian de Pree stelde dat zijn cliënt er bij elke ontmoeting in de gevangenis slechter uitzag en een verwardere indruk maakte. Ook heeft hij een kind en een vrouw bij wie hij kan wonen. Zijn vrijlating is zonder voorwaarden, maar hij blijft wel verdachte in de zaak.

Het conflict op 16 februari in het kustdorp zou zijn tussen een groep Colombianen (waarvan er zes worden vervolgd voor witwassen) en de mannen Marius M., Marcin A., Ardijan A., Karwan H., Enes I., Bilal K., Haik C. A., Aram K. en Robertus W.

Enes I. uit Macedonië ontkende donderdag net als Aram K. die bewuste middag te hebben geschoten. Om dit aan te tonen zei zijn advocaat Jeroen Soeteman dat er na de moord berichtjes zijn verstuurd met 'Viva Albania', mogelijk verwijzend naar de identiteit van de schutter. "Dat toestel is dus niet van mijn cliënt, want hij is Macedoniër. Ik roep als Nederlander toch ook niet 'Viva België'." Zijn voorlopige hechtenis is geschorst (en dus niet opgeheven), wat inhoudt dat er voorwaarden aan verbonden zijn. Zo moet Enes I. zijn paspoort en andere reisdocumenten inleveren, mag hij Nederland niet verlaten en is hem een contactverbod met de medeverdachten opgelegd. Ook dient hij een borgsom van 10.000 euro te betalen. Beide mannen moeten zich uiteindelijk voor de rechter verantwoorden.

Op dit moment zitten Marius M., Marcin A. Haik C. A. en Robertus W. dus nog vast. Vrij zijn Aram K., Bilal K. en Enes I. De twee voortvluchtigen zijn Karwan H. en Ardjian A. Het is nog niet duidelijk wanneer de inhoudelijke zitting is.
Pin It
Bekeken: 1913x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/