Zondag werd de doorgegaan met de verwijdering van asbestbrokken- en deeltjes die in de nacht van vrijdag op zaterdag vrijkwamen bij de grote brand aan de Westdijk in Heerhugowaard. Er wordt niet alleen gespoten en geveegd; mannen in witte pakken en met maskers op gingen op linie zorgvuldig te werk om resten uit gras op te pakken.

Vooral in de wijk tegenover de plaats des onheils daalden veel resten van de brand neer. "Vannacht zaten we eigenlijk eerste rang te kijken vanuit onze slaapkamer.  We zagen al die stukjes naar beneden dwarrelen", vertelde een buurtbewoner tegen mediapartner NH Nieuws. Intussen keek hij rond in zijn achtertuin. "Hier nog één. Hier ook. Hier een grote, zie je? Ze liggen op de zonnepanelen en op de tafel. Het was een flinke fik."

Een andere buurtbewoner gaat in de weer om de neergedaalde troep weg te halen. "Ik doe handschoentjes aan als ik het ga opruimen". Weer een ander is wat minder voorzichtig en volgt het minimale advies op van de Veiligheidsregio. "Daar ben ik heel nuchter in. Ik was mijn handen wel gewoon erna."

Twee schuren van leliekweker Wagenaar werden verwoest door de brand. Een derde kon gespaard worden door de massaal uitgerukte brandweer.  Niemand raakte gewond.

Maandagochtend wordt de omgeving nogmaals gecontroleerd en schoongeveegd door gemeentewerkers met een veegwagen. (foto: Inter Visual Studio)
Pin It