Regionaal Archief Alkmaar biedt dit voorjaar weer verschillende cursussen aan. Het archief probeert met het cursusprogramma iedereen de kans te geven om kennis te maken met het archief, oude archiefstukken en de registratie van huizen.

Voor wie het Regionaal Archief wil leren kennen en ontdekken hoe je kunt zoeken, is daar de maandelijks terugkerende gratis middag 'Introductie in de wereld van archieven'. Wil je meer leren over de geschiedenis van een huis of winkel? Of wil je uitzoeken waar voorouders hebben gewoond? Daar wordt de cursus Huizenonderzoek voor gehouden. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten op vrijdagmiddag en start op 25 maart.

Ook wordt er meer informatie gegeven over handschriften; het Alkmaarse archief organiseert de cursus ‘Lezen van oud schrift’. Tijdens acht vrijdagmiddagen leren cursisten de meest voorkomende handschriften uit de periode van de zestiende tot en met de achttiende eeuw lezen. De eerste bijeenkomst is op 1 april. Voor meer informatie en eventuele kosten, zie de website regionaalarchief.nl/cursussen. Vooraf aanmelden voor een cursus is noodzakelijk; dat kan per e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefonisch (072-8508200).
Pin It
Bekeken: 3679x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/