Leontien Kompier, die tot januari waarnemend burgemeester was in de gemeente Langedijk, wordt informateur in de gemeente Bergen. Dat is de uitkomst van een gesprek dat de grootste partij in Bergen, Partij Ons Dorp, dinsdag had met burgemeester Lars Voskuil. Kompier vertrok in december uit Langedijk omdat gouverneur Emile Roemer een beroep op haar had gedaan om waarnemend burgemeester in Venraij te worden.

Kompier komt volgens Ons Dorp uit het netwerk van burgemeester Voskuil. Zij is gevraagd en bereid gevonden om te beginnen met informatiegesprekken met alle zeven partijen. Oprichter Henk Borst van Ons Dorp had sinds de verkiezingsuitslag al oriënterende gesprekken gevoerd met alle partijen in de Bergense gemeenteraad. Daarvan bracht hij dinsdag verslag uit aan burgemeester Voskuil. Daar werd afgesproken dat als vervolgstap de burgemeester in zijn netwerk op zoek zou gaan naar een informateur.

Borst concludeert na alle gesprekken dat de partijen in de gemeenteraad aanzienlijk verschillend zijn qua inhoud en dynamiek: 'Maar wel met grote overeenkomsten qua opvattingen, prioriteiten en wensen voor de korte en lange termijn.’ Volgens de oprichter van Ons Dorp was de rode draad in alle gesprekken 'dat letterlijk iedereen van mening is dat het momentum er is om zaken in het politieke spectrum nu echt anders te willen, en dat ook te realiseren'.

Volgens Henk Borst is de noodzaak daarvan nog eens gebleken uit de uitspraak van de Raad van State, waarmee het bestemmingsplan voor de Bergerweg werd vernietigd. "Woensdag was weer eens een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de gemeente Bergen. Er is de afgelopen jaren heel veel energie gestoken in dit plan, met wederom nul resultaat. Het wordt tijd voor een pragmatischer koers die veel realistischer is qua ambities. Er zijn weer eens hoge verwachtingen gewekt wat leidt tot enorme teleurstelling bij de inwoners. De gemeente Bergen loopt waarschijnlijk een miljoenenschade op door deze grappen en trucs, maar de schade aan de reputatie van de gemeente en het vertrouwen van de inwoners is waarschijnlijk nog veel groter. Zo moeten we het dus nooit meer doen. Wat ons betreft zoeken we ook bij bestemmingsplan Dorp en Duin niet langer de confrontatie met de provincie."

Ons Dorp ging de verkiezingen in met de belofte om de manier van politiek bedrijven in Bergen drastisch te veranderen. De gemeente moet beter luisteren naar de burger en zich dienstbaarder opstellen, zo vindt de winnaar van de verkiezingen.

Informateur Kompier heeft zaterdag alle gesprekken gepland met de zeven partijen in de Bergense gemeenteraad.

Pin It
Bekeken: 2247x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/