IVN Noord Kennemerland organiseert op zondag 8 mei een voorjaarswandeling door de natuur van het Noordhollands Duinreservaat. Natuurgids Jos Bos vertrekt om 10:15 uur bij het parkeerterrein van de Uilenvangerweg en eindigt rond 12:00 uur bij De Schaapskooi aan de Zeeweg in Bergen. De wandeling duurt ruim 1,5 uur.

Het duingebied is ooit als stuivend land begonnen, werd later een jachtgebied en is nu vooral een waterzuiveringsterrein. Nieuwe inzichten laten soms het gebied veranderen. De gids neemt de groep mee langs mooie duinpoeltjes waar mogelijk kikkers, padden en onze rugstreeppad (een echte duinzandbewoner)Β te vinden zijn. Een prachtig gebied voor o.a. de duinhagedis, boompieper en andere vogels. Grote grazers zoals Schotse Hooglanders en konikpaarden doen het voorwerk voor kleine grazers bijv. konijnen waar vlinders weer hun voordeel mee doen. Een wandeling voor het hele gezin op Moederdag door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen.

De wandeling is uitsluitend voor mensen zonder verkoudheids- of coronaklachten die de bekende RIVM-richtlijnen respecteren. Deelname kost drie euro per persoon, exclusief verplichte PWN-duinkaart. Die kan vooraf online worden gekocht of bij de automaat bij het parkeerterrein. Kinderen en leden IVN/ KNNV neemt de gids gratis mee.
Pin It
Bekeken: 1281x
https://ee.itk.ac.id/data/