Ben jij van plan om een auto te gaan leasen? Deze optie wint tegenwoordig aan populariteit en is een slimme keuze voor veel automobilisten. Met een leasecontract rij je namelijk voor een lage maandprijs in een prachtige nieuwe wagen en zijn alle kosten voor de auto inbegrepen. Maar waar moet je precies op letten bij het leasen van een auto? Met deze vier tips ben jij helemaal klaar voor een auto leasen!

1. Bekijk de voordelen
Er zitten veel voordelen aan het leasen van een auto in vergelijking met het kopen van een nieuwe wagen. Zo is een belangrijk voordeel van een private lease bijvoorbeeld dat je altijd weet wat de kosten voor je auto zijn. Je betaalt een vast maandelijks tarief waar alle uitgaven voor onderhoud, verzekeringen en belastingen bij inbegrepen zitten. Ook de jaarlijkse keuringen en eventuele reparaties bij schade worden met dit bedrag gedekt. Je komt op die manier dus nooit voor onverwachte kosten te staan én kunt altijd rijden in een van de nieuwste wagens.

2. Zakelijk of privé gebruik
Heb je een onderneming? Dan is het ook mogelijk om de auto zakelijk te leasen. Ga goed na welke constructie voor jou het handigst is. Een groot voordeel van een zakelijke lease is dat je dankzij het vaste maandelijkse tarief meer financiële ruimte overhoudt om andere bedrijfsinvesteringen te maken. Ook kun je profiteren van allerlei fiscale voordelen zoals investeringsaftrek en renteaftrek, wat heel gunstig uit kan pakken voor jouw onderneming.

3. Bereid je voor op een financiële toetsing
Je kunt het leasen van een auto ergens vergelijken met een huurcontract. Daarom gaat er ook een keuring aan vooraf, voordat zeker is of jij in aanmerking komt om een auto te kunnen leasen. Je kunt je voorbereiden op de financiële toetsing door alle papieren van jouw inkomen alvast te verzamelen, zoals je verklaringen van de inkomstenbelasting en eventuele bewijzen van schulden. Ben je ondernemer, dan is je inschrijving van de Kamer van Koophandel ook nodig.

4. Vraag een proefrit aan
Als alles in orde is kun je een proefrit maken in jouw leaseauto naar keuze. Op die manier kun je de wagen eerst even uitproberen om te zien of deze je bevalt. Misschien wil je de auto nog uitbreiden met bepaalde accessoires, of wil je verschillende modellen uittesten om te zien welke je het prettigst vindt rijden. Informeer naar de mogelijkheden voor een proefrit bij jouw dealer en geniet van de keuze van jouw droomauto.
Pin It