Op zondag 22 mei verzorgt een gids van Landschap Noord-Holland een wandeling door een botanisch paradijsje langs de A9, tussen Limmen en Akersloot. Het terrein is normaal gesproken niet toegankelijk. De wandeling wordt aangeraden voor natuurliefhebbers in het algemeen en voor natuurfotografen in het bijzonder.

Dit landje is te zien vanuit de auto's op de A9. De kleurenrijkdom van dit landje valt meteen op, zoals de gele vlekken van de dotter en de ratelaar en de roze velden van de echte koekoeksbloem. En later ook het wit van het zeldzame veenpluis. Dit laatste stukje oernatuur is een strook oude veengrond, met nog een snuifje ziltigheid van het enigszins brakke Diewater. Hier groeit van alles wat in de rest van de provincie zeldzaam is geworden.

Het Limmerdie is als broedgebied van weidevogels van groot belang. Het is nu een prachtig moment om er een kijkje te nemen. Bijzonder is dat hier ook veel orchideeën groeien. De gids leidt de groep naar bevertjesgras, een heel fotogeniek plantje. Deze plantenrijkdom trekt weer veel vlinders en insecten. Landschap Noord-Holland noemt het 'een uitbundig voorjaarsfeest voor natuurliefhebbers'.

De wandeling is zondag 22 mei van 10:00 tot 12:00 uur. De groep verzamelt ter plekke: via Lagelaan-Heiloo richting de A9; over het viaduct van de A9 met de bocht naar rechts, beneden linksaf; tot einde weg. Vooraf Reserveren is noodzakelijk via gaatumee.nl. Meenemen van laarzen of stevige schoenen wordt aangeraden. (foto: Jan de Rooij)
Pin It