Een Roemeense man die vorig jaar maart in Egmond aan Zee werd aangehouden na de mishandeling van zijn vriendin, is dinsdag door de rechtbank in Alkmaar vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had de 39-jarige A.M. ten laste gelegd dat hij de vrouw had gedwongen als prostituee te werken en seksueel had uitgebuit. Het OM had twee jaar celstraf geëist, maar de rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs is in deze zaak.

De Roemeen woonde vorig jaar met de vrouw samen in Egmond aan Zee. Toen het Roemeense stel op 20 maart vorig jaar flinke ruzie had op de Watertorenweg, belden getuigen de politie. Bij aankomst van de politie had zij een snee in haar arm en gebroken kunstnagels. Op camerabeelden was te zien dat de man haar vasthield bij haar nek, en dat er flink werd geduwd en getrokken. Ze gilde dat ze buikpijn had en dat ze haar geld terug wilde hebben. Ook riep ze om haar kind. Toch vindt de rechtbank niet dat daarmee genoeg bewijs is geleverd dat M. zijn vriendin heeft mishandeld.

Het bleek niet het eerste conflict tussen de man en de vrouw. In Rotterdam was de politie al eens tussenbeide gekomen. Daar had ze de politie al verteld dat ze seksueel werd uitgebuit door haar partner. Dat verklaarde ze na de ruzie in Egmond opnieuw. De vrouw vertelde de politie dat ze daar genoeg van had. Volgens haar was ze inmiddels anderhalf jaar werkzaam in de prostitutie. De verdiensten moest ze grotendeels aan haar vriend afstaan. Ze had geen eigen woning en geen eigen bankrekening. Volgens de officier van justitie had haar partner ervoor gezorgd dat ze van hem afhankelijk bleef. Het weinige geld dat ze kreeg, stuurde ze grotendeels naar haar zieke moeder in Roemenië, die daar voor het ernstig zieke zoontje van de vrouw zorgde.

De officier van justitie vond een lange gevangenisstraf op zijn plaats, maar de rechtbank ziet in de verklaringen van de vrouw geen hard bewijs dat de man zijn vriendin dwong in de prostitutie te werken. De rechtbank overwoog in het vonnis dat een tolk de Roemeense vrouw hoorde zeggen dat niemand haar pooier was of ooit zou worden.

De verdachte was niet bij de rechtszaak aanwezig omdat hij na de aanhouding inmiddels was overgeleverd aan Griekenland voor het uitzitten van een celstraf van twaalf jaar voor een onbekend delict. Zijn advocate, Frederieke Dölle, had het twee weken geleden tijdens de zitting al opgenomen voor haar cliënt. Volgens haar was er sprake van een valse aangifte en was het slachtoffer inmiddels teruggekomen op haar eerdere verklaringen.
Pin It
Bekeken: 1814x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/