Heiloo-2000, VVD en D66 presenteren maandag in een raadsvergadering het nieuwe collegeprogramma en de drie wethouders voor de komende periode. De nieuwe coalitie van Heiloo zal de plannen voor de komende tijd toelichten en het collegeprogramma overhandigen aan de raad.

Na de presentatie door de fractievoorzitters, worden de drie wethouders van het nieuwe college voorgedragen. Naast Rob Opdam, die op dit moment ook al demissionair wethouder is namens de VVD, worden twee nieuwe wethouders geïntroduceerd. Antoine Tromp (D66) was in vorige periodes werkzaam als wethouder namens D66 in Uitgeest en daarna in Bergen. Ronald Vennik (Heiloo-2000) was tot voor kort griffier in Dijk en Waard en in 2018 en 2019 in Heiloo. In de periode daarvoor was hij wethouder in de gemeente Velsen. Daarna wordt afscheid genomen van de huidige wethouders Peter van Diepen (D66) en Elly Beens (CDA).

Onder leiding van de formateur Léon de Lange (burgemeester Landsmeer) zjn de fracties van Heiloo-2000 (vijf zetels), VVD (drie zetels) en D66 (drie zetels) vanaf mei met elkaar in gesprek gegaan om te komen tot een nieuwe coalitie en een nieuw college voor Heiloo. Maandag doet De Lange daarvan verslag. De fractie van Heiloo Lokaal (1 zetel) heeft inmiddels haar steun gegeven aan dit collegeprogramma.

Linda Veerbeek, fractievoorzitter Heiloo-2000 is zeer gelukkig met het behaalde eindresultaat. "Dit heeft tot stand kunnen komen door wederzijds begrip en de voortreffelijke begeleiding van de heren Heldoorn en de Lange. Voor Heiloo een nieuwe manier om te komen tot een college akkoord en dat beviel prima.”

Met de herbenoeming van Rob Opdam tot wethouder valt een raadszetel vrij voor de VVD. Deze wordt ingenomen door Arjen Vroegop, die in de vorige periode al raadslid was. Hij wordt maandag beëdigd. Geïnteresseerden kunnen erbij zijn. De vergadering is in het gemeentehuis van Heiloo en begint om 20:00 uur. Het is ook thuis te volgen via een livestream.

Pin It
Bekeken: 1002x