In de zomervakantie rijdt er een gratis shuttlebus tussen Bergen en Bergen aan Zee. De afgelopen jaren zette Connexxion een kustbus in naar het strand, maar wegens personeelstekort heeft het vervoersbedrijf die service dit jaar geschrapt.

De gratis shuttlebus gaat van 16 juli tot en met 28 augustus elke dag vanaf Bergen Plein naar Bergen aan Zee rijden. "Er is geen vaste dienstregeling, maar het streven is om tussen 11:00 en 19:00 uur twee keer in het uur heen en weer te rijden", aldus de gemeente in een persbericht.

Wethouder Erik Bekkering zegt dat de gratis shuttlebus is opgezet als alternatief voor de kustbus omdat de gemeente een goede bereikbaarheid van Bergen aan Zee belangrijk vindt. "Zeker in de zomer", voegt hij daaraan toe.

De shuttlebus is ook een manier om te voorkomen dat strandgangers met eigen auto naar het strand gaan, 'of helemaal niet naar Bergen aan Zee komen'. Een andere reden om de shuttlebus in te zetten is volgens de gemeente dat buurtbus 410 op drukke zomerse dagen niet overbelast raakt.

Deze buurtbus wordt namelijk in reisapps voor openbaar vervoer aangegeven als reisoptie om bij Bergen aan Zee te komen, schrijft de gemeente. Maar er kunnen maar acht mensen in deze buurtbus, en dat is te weinig als er op een zonnige dag veel strandbezoekers komen. De shuttlebus kan bus 410 op zo'n dag dus ontlasten.

Cor Bakker van Vereniging Buurtbus Bergen is blij met de oplossing, vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. "Nu hoeven we hopelijk niemand bij de halte te laten staan", reageert hij opgewekt. Eerder liet hij weten dat het wegvallen van de kustbus chauffeurs in een 'lastig parket' zou brengen. "In onze bus passen acht mensen, terwijl op een mooie zomerse dag wel 30 strandgangers bij de halte staan."
Pin It
Bekeken: 3317x