Het speelfilmdebuut La Ruche van de Frans-Belgische cineast Christophe Hermans is deze week film van de week bij Cinebergen. De film draait om een liefdevolle en explosieve relatie tussen moeder en dochters. Al zolang ze zich kunnen herinneren hebben tienerzussen Marion, Claire en Louise geleefd op het grillige ritme van de stemmingswisselingen van hun moeder Alice, gespeeld door Ludivine Sagnier. Soms is de moeder prettig gestoord en ondernemend, dan weer depressief en giftig. Vooral de oudste, Marion, doet er alles aan om het gezin bij elkaar te houden. Liever zou ze haar vleugels uitslaan en naar Brazilië vertrekken om te dansen. Maar hoe kan ze haar zussen achterlaten in de destructieve spiraal waarin hun moeder steeds verder wegzakt? Het bijzondere camerawerk wordt verzorgd door de ook als fotograaf bekende Lara Gasparotto.

De film draait zaterdag om 15:30 uur en dinsdag om 20:00 uur.

 

Overige films in Filmtheater Cinebergen tot en met vrijdag 26 augustus:

Supereroi
Italië, drama/komedie/romantiek, Italiaans, NL ondertiteld
Italiaanse komedie van Paolo Genovese (Perfetti Sconosciuti) vertelt de liefdesgeschiedenis van de tegenpolen Anna en Marco. Dat je superkrachten nodig om je hele leven van elkaar te kunnen houden, weten zij als geen ander.
vr 26 - 20:00

Alcarràs
Spanje/Italië, drama, Catalaans, NL ondertiteld
Winnaar van de Gouden Beer in Berlijn is een tedere en nostalgische ode aan het Spaanse plattelandsleven. Zo lang ze zich kunnen herinneren oogst de Solé familie in de zomer perziken op hun boomgaard in Alcarràs. Maar dan dreigt het land te worden verkocht.
ma 22 - 20:00 | wo 24 - 20:00

The Last Bus
Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ Nederlands
In een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot, begint de 90-jarige weduwnaar Tom (een fenomenale Timothy Spall) aan een lange reis met zijn gratis buspas, met als doel het nakomen van een belofte aan zijn vrouw Mary. Hartverwarmende film over liefde en verlies.
za 20 - 11:00

Un Autre Monde
Frankrijk, drama, Frans, NL ondertiteld
Un Autre Monde biedt een kijkje in het leven van de familie Lemesle op het moment dat hun gezinsleven bezwijkt onder de werkdruk van man en vader Philippe (Vincent Lindon). Herkenbaar verhaal over de vaak moeilijke keuzes die we in het leven moeten maken.
za 20 - 20:00

Minions: Hoe Gru superschurk werd (NL)
VS, animatie/familiefilm, Nederlands gesproken
Toen superschurk Gru nog een 12-jarige jongen was, smeedde hij vanuit zijn kelder wilde plannen om de wereld te veroveren. Dat lukte alleen niet echt. Pas als de Minions zijn pad kruisen en de onwaarschijnlijke vrienden hun krachten bundelen, komt daar verandering in.
zo 21 - 11:00

Elvis
VS, muziek/drama, Engels, NL ondertiteld
Elvis van regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, The Great Gatsby) verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (een fenomenale Austin Butler) gezien vanuit het perspectief van zijn mysterieuze relatie met zijn manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).
zo 21 - 15:30 | do 25 - 14:30

Mes frères et moi
Frankrijk, drama, Frans, NL ondertiteld
In het gevoelige, oogstrelende Mes frères et moi trotseert de 14-jarige Nour in zijn kansarme milieu in het zuiden van Frankrijk de tegenwerking van zijn oudere broers als hij met de hulp van Sarah die een zomercursus zang geeft, operazanger wil worden.
zo 21 - 20:00

L'amour c'est mieux que la vie
Frankrijk, komedie/drama/romantiek/musical, Frans, NL ondertiteld
Nieuwste film van de vermaarde Claude Lelouch (Les Uns et les Autres, Un Homme et une Femme). Claude, Gérard en Ary zijn al 20 jaar bevriend, al sinds de tijd waarin ze gezamenlijk in de gevangenis zaten en besloten hun leven te beteren.
do 25 - 20:00

Lingui, The Sacred Bonds
Tsjaad, drama, Frans, NL ondertiteld
De oogstrelende openbaring van het afgelopen Filmfestival van Cannes is een ontroerend vrouwenportret dat het taboe rond abortus op een beklijvende en gevoelige manier aansnijdt. Een ode aan vrouwelijke verbondenheid.
vr 26 - 14:30


Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It
Bekeken: 1237x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/