Op zondag 28 augustus zijn er wandel- en fietstochten door de Bergermeer en aansluitende polders tijdens de eerste Landschapsdag Weidse Polders. Tussen 13.00 en 16.00 uur valt er te ervaren wat er allemaal gebeurt in deze polders. De route van 6,5 km is geschikt voor jong en oud en voert door het kleine groene hart tussen Bergen, Alkmaar en Egmond aan den Hoef. Van de drinkwaterzuivering en de Schaapskooi, langs het Paddenpad en het vliegveld.

De themadag is een initiatief van het Groen Platform Bergen, waarin verschillende natuur- en milieuorganiaties samenwerken, waaronder Stichting Duinbehoud, PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, IVN en Vogelwerkgroep Alkmaar. Onderweg laten agrariΓ«rs, natuurbeheerders en groene organisaties de deelnemers kennismaken met hun activiteiten en werkzaamheden. Ook zijn de deuren geopend bij de Schaapskooi Bergen, kaasboerderij De Franschman, een bollenbedrijf en de Heereboeren.

Bij informatiepunten in de bibliotheken en dorpscentra in de gemeente ligt een routekaart klaar. Meer informatie is verkrijgbaar bij Cor Barten, telefoonnummer: (072) 506 11 73 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 767x