De economie in regio Alkmaar is in het tweede kwartaal met 5 procent gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021. Dat blijkt uit nieuwe bruto binnenlands product (BBP) cijfers van het CBS. De regio zit boven het landelijk gemiddelde van ongeveer 4 procent.

Door de coronamaatregelen kromp de regionale economie tot en met het eerste kwartaal van 2021 nog met 3 tot 4 procent. Toen die maatregelen werden opgeheven volgde een snel herstel van 10 procent in 2021 Q2, gevolgd door kwartaalstijgingen van 5 tot 7 procent.

Ook de cijfers voor werkeloosheid zijn gunstig, maar toch kelderde het nationale consumentenvertrouwen voor augustus naar een dieptepunt sinds het begin van de metingen in 1986. Met een voor het seizoen gecorrigeerd saldo van -54, daalde het saldo tot twee keer zo diep als in de zomermaanden van 2020. De grootste zorgen zijn voor het economische klimaat (-74), al wordt de Nederlander alweer minder pessimistisch, gezien de onderverdeling tussen de afgelopen twaalf maanden (-86) en de komende twaalf (-63). Het saldo voor de persoonlijke financiële situatie de komende twaalf maanden is -24. (foto: Pixabay)
Pin It
Bekeken: 2683x
https://ee.itk.ac.id/data/