IVN Natuureducatie Noord Kennemerland organiseert op zondag 4 september een wandeling in de duinen ten noorden van Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef. De gids vertrekt om 10:30 uur bij het PWN-informatiebord op het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad aan de rand van de Wimmenummerduinen.

De wandeling gaat door het zeedorpenlandschap, deels over smalle paadjes en mul zand. Het kan nog een zomerse tocht worden, maar er zullen zeker tekenen van de herfst te zien zijn. De meidoorn heeft weer bessen, onder meer voor de vogels. Op de landjes van het zeedorpenlandschap ten noorden van Egmond aan Zee wordt de oogst binnengehaald. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Stevige schoenen komen dus wel van pas.

Een donatie van drie euro aan de gids wordt zeer op prijs gesteld. Aanmelden kan tot een dag van tevoren via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een duinkaart is verplicht en is te verkrijgen bij de automaten bij de ingangen of via pwn.nl/duinkaart. Bij slecht weer gaat de wandeling niet door.
Pin It
Bekeken: 659x