Sanne Koopman uit Egmond aan den Hoef staat zondag niet in de finale van het WK Voetbal voor vrouwen onder de 20 in Costa Rica. De Nederlandse voetbalsters verloren donderdagnacht de halve finale met 2-1 van Spanje. In de toernooifavoriet moesten de Oranje talenten onder bondscoach Jessica Torny hun meerdere erkennen.

Die status komt Spanje toe omdat negen spelers in het veld deel uitmaakten van het elftal dat begin juli al Europees Kampioen werd onder 19 jaar. Koopman maakte geen speelminuten en moest vanaf de reservebank toezien hoe de Spaanse Inma Gabarro in de 22ste en 25ste minuut met twee fraaie doelpunten een 2-0 voorsprong op het scorebord liet noteren.

In de 54ste minuut maakte Rosa van Gool de aansluitingstreffer. Bondscoach Jessica Torny wisselde in de 69ste minuut Zera Hulswit voor Charlotte Hulst. Ook voor de volgende wissel hoefde Sanne Koopman nog geen warming-up te doen. In de 83ste minuut werd Shi-Jona Martina in het veld gebracht voor Ziva Henry, in de hoop in de laatste minuten van de wedstrijd minimaal een verlenging eruit te slepen. Maar na 94 minuten spelen klonk het laatste fluitsignaal met 2-1 als eindstand. Daardoor staat Spanje zondag in de finale tegen Japan. Nederland speelt in de nacht van zondag op maandag om de derde plek tegen Brazilië.

De 19-jarige Sanne Koopman stond de eerste drie wedstrijden op dit toernooi in de basis. Ze stond ook in de kwartfinale tegen Nigeria de laatste minuten in het veld. (foto: screenshot NOS)