Filmhuis Schoorl start het nieuwe seizoen in De Blinkerd in Schoorl op vrijdag 2 september met het Britse filmdrama The Duke van regisseur Roger Michell. Hoofdrollen in de film, die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, worden gespeeld door Jim Broadbent, Helen Mirren en Matthew Goode. Het gaat over de 60-jarige taxichauffeur Kempton Bunton die in 1961 een geruchtmakende diefstal pleegt. Hij steelt Goya's beroemde portret van de hertog van Wellington. Deze bevindt zich in de National Gallery in Londen.

Een week later draait de Amerikaanse film King Richard uit 2021 van Reinaldo Marcus Green in de Blinkerd. Hoofdrollen zijn er voor Will Smith, Aunjanue Ellis, Jon Bernthal, Saniyya Sidney en Demi Singleton. De film draait om de internationale doorbraak van de tennissende zussen Venus en Serena Williams. Die dat deden onder de strakke leiding van hun vader Richard (Smith op zijn groezeligst), die ze jarenlang zelf coachte en vanuit achterstandswijk Compton, Los Angeles, naar de wereldtop bracht. Venus en Serena zijn coproducenten van de film, die een geautoriseerde versie van hun jeugd is. Waarmee gelijk verklaard is waarom de meeste scherpe kantjes van de film – en vooral van de gedreven en veeleisende Richard – zijn afgehaald. Smiths acteerprestatie werd bekroond met een Oscar.

De voorstellingen zijn op vrijdagavonden om 20:00 uur in Dorpscentrum De Blinkerd aan de Heereweg 150 in Schoorl. De zaal is open vanaf 19:45 uur. Kaarten kosten 9 euro. Plaatsen kunnen gereserveerd worden op filmhuisschoorl.nl. Tickets worden ook nog verkocht aan de kassa voor de voorstelling (alleen PIN).
Pin It
Bekeken: 1117x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/