Komend weekend worden de landelijke Open Monumentendagen weer gehouden. Door heel gemeente Bergen verspreid zullen 25 monumenten de deuren openen voor publiek. Het thema dit jaar is duurzaamheid, met bijzondere aandacht voor ambachten.

Vorige week vrijdag was alvast de feestelijke aftrap bij molen Kijkduin in Schoorl. Kinderburgemeester Thomas Meereboer en wethouder Arend Jan van den Beld openden samen een fototentoonstelling in het kader van het 250 jarig bestaan van de molen. De foto’s zijn gemaakt door fotografe Linda Karels, samen met leerlingen van de Teun de Jagerschool.

Meerdere monumenten zijn musea of expositieruimten. Er worden rondleidingen en andere activiteiten georganiseerd. Zo speelt Belletje Sterk in het Bergense museum Sterkenhuis poppentheater en geeft de pomologische vereniging rondleidingen door de boomgaard van de Abdij van Egmond. Organist Willem Leegwater speelt incidenteel orgel in de Protestantse Kerken van Groet en Schoorl. Hoeve Overslot presenteert kleinkunst en de band Gills.

Meer op bergen-nh.nl/nieuws/. (foto: Wikimedia / Wutsje)
Pin It
Bekeken: 1216x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/