Niki Terpstra stopt aan het einde van het seizoen met wielrennen. Dat laat de 38-jarige inwoner van Bergen weten op zijn Instagram-pagina. "Het is tijd om dit hoofdstuk van mijn carrière af te sluiten en mij te focussen op nieuwe uitdagingen op en naast de fiets", aldus Terpstra.

De Noord-Hollander kan terugblikken op een imposante carrière, schrijft mediapartner NH Nieuws. Zo won hij in 2014 Parijs-Roubaix en in 2018 De Ronde van Vlaanderen. Ook pakte hij drie keer de nationale titel op de weg (2010, 2012, 2015). De afgelopen jaren waren minder succesvol, mede door een aantal zware blessures.

"Toen ik op achtjarige leeftijd begon met fietsen, had ik niet kunnen bedenken dat ik ooit deel zou uitmaken van een professioneel peloton en iconische koersen zou rijden. Om monumenten zoals Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen te winnen is nog altijd onvoorstelbaar voor mij en mijn familie. Het is een carrière geweest met extreme hoogte- en dieptepunten", aldus Terpstra in een verklaring via sociale media.

De laatste vier seizoenen reed Terpstra in Franse dienst voor Team TotalEnergies. Zijn grootste successen boekte hij echter in zijn acht jaar bij het Belgische Quick-Step. Terpstra laat weten dat hij nog niet klaar is met fietsen. De verwachting is dan ook dat hij zich gaat bezighouden met het gravelbiken.
Pin It
Bekeken: 1396x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/