Brandweer Kazerne Schoorl is op zoek naar nieuwe, vrijwillige collega's. Brandweervrijwilligers staan paraat voor hun dorp- of stadsgenoten bij brand, ongevallen, stormschade en voor dieren in nood. "En dat kunnen meer mensen dan je misschien zou denken. Ook jij!", adverteert de brandweer.

Loan, brandweervrijwilliger bij post Heerhugowaard, vertelt hoe bij hem de adrenaline gaat pompen als zijn pieper afgaat. "Het type incident maakt niet uit. Ongeveer de eerste zin van het manschapslesboek is dat de brandweer er is voor het redden van mens en dier. Dat is nog steeds mijn drijfveer: het verschil kunnen maken, helpen."

Rens (zie foto) is brandweervrijwilliger bij post Medemblik. Twee dingen trekken hem vooral bij de brandweer: kameraadschap en het onverwachte. “Veel in het dagelijks leven staat vast en is uitgestippeld. De brandweer is daarop een uitzondering. Dat is elke keer weer van het ene op het andere moment vol in actie. Een brand, ongeval, omgevallen boom. Je weet nooit waar je voor komt te staan. En er dan samen op af om samen de klus te klaren is geweldig.”

Brandweervrijwilligers zijn mannen en vrouwen vanaf 18 jaar oud die in de buurt van hun post wonen en werken, en op onverwachte momenten kunnen uitrukken. Wie interesse heeft kan een keer langskomen tijdens een oefenavond van de Schoorlse post. Meer informatie over bijvoorbeeld opleidingen op brandweervrijwilligerworden.nl, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1342x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/