Tijdens de Bergense raadsvergadering vanavond nemen de huidige wethouders Arend Jan van den Beld en Erik Bekkering afscheid van het college. Aansluitend presenteert de gemeenteraad het raadsakkoord en worden de drie kandidaat-wethouders Yvonne Roos-Bakker, Marco Wiesehahn-Vrijman en Ernest Briët voorgedragen voor benoeming.

De drie kandidaten hebben volgens de selectiecommissie een bewezen verbindend vermogen en zijn in staat gebleken om op allerlei niveaus -variërend van inwoners en ondernemers ten met belangengroeperingen - relaties te onderhouden. Ook kunnen ze goed in teamverband werken. De commissie vindt dit essentieel voor een goed functionerend college van B&W.

Yvonne Roos-Bakker (49) woont in Hoogkarspel, is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze is nu nog VVD-raadslid in Drechterland. Eerder was ze fractievoorzitter en van september 2019 tot juli wethouder. Ook was ze in het verleden beleidsmedewerker bij gemeente Hoorn. Deze beoogd wethouder (49) woont in Hoogkarspel, is getrouwd en heeft 2 kinderen. Ze heeft er naar eigen zeggen zin in om weer als wethouder aan de slag te gaan.

Marco Wiesehahn-Vrijman (48) woont met zijn vrouw en twee kinderen in Haarlem.  Hij is sinds mei 2021 senior beleidssecretaris infrastructuur, logistiek & mobiliteit bij VNO-NCW & MKB-Nederland. Daarvoor was hij senior manager collectieve belangenbehartiging bij ondernemersvereniging Evofenedex en ook was hij vier jaar vice-voorzitter van de VVD Statenfractie Noord-Holland. Wiesehahn-Vrijman vindt Bergen een prachtige groene gemeente met betrokken inwoners en hardwerkende ondernemers.

Ernest Briët (52) komt als enige uit gemeente Bergen. Hij heeft met zijn partner drie studerende kinderen die inmiddels uit huis zijn en op kamers wonen. Aan het begin van zijn loopbaan werkte hij bij diverse ministeries in Den Haag. Hij is inmiddels ruim 25 jaar lid van de PvdA en is sinds 2013 directeur-bestuurder van Stichting Landschap Noord-Holland.

In het raadsakkoord staat dat wethouders worden aangesteld na een sollicitatieprocedure en op basis van competenties worden benoemd. Zij dienen elkaar aan te vullen, qua competenties in evenwicht te zijn en goed in teamverband te kunnen werken. De selectiecommissie meent dat de drie bovengenoemde kandidaten die kwaliteiten bezitten.

Het raadsakkoord dat zal worden gepresenteerd gaat in op de aandachtsgebieden waaraan de komende raadsperiode wordt gewerkt, zoals de bestuurscultuur en burgerparticipatie. Om de bestuurlijke continuïteit te waarborgen is vastgesteld dat genomen besluiten in stand blijven.

De raadsvergadering start om 20:00 uur en vindt plaats in De Beeck, Molenweidtje 2, Bergen.

 
Pin It
Bekeken: 1015x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/