Kandidaat-wethouders Yvonne Roos-Bakker (49), Marco Wiesehahn-Vrijman (48) en Ernest Briët (52) zijn donderdag door de gemeenteraad van Bergen geïnstalleerd. Roos-Bakker woont in Hoorn en Wiesehahn-Vrijman woont in Haarlem, maar dat bleek geen obstakel; ook zij kregen goedkeuring van alle raadsleden.

Aan het begin van de raadsvergadering werd afscheid genomen van de uittredende wethouders Arend Jan van den Beld en Erik Bekkering. Ook Klaas Valkering werd uitgezwaaid. Kort voor de gemeenteraadsverkiezingen trad hij af als wethouder, kwam terug als CDA-raadslid maar besloot halverwege augustus om verder door het leven te gaan als advocaat. Zijn vervanger Johan Mekken werd donderdag geïnstalleerd.

De bedoeling was dat er weer vier wethouders zouden komen, maar nadat vier kandidaten waren geselecteerd, viel een van hen af. Toen is besloten dat drie wethouders en burgemeester Lars Voskuil de collegeklus ook kunnen klaren. Gemeente Bergen is op één na laatste met de aanwijzing van nieuwe wethouders.

Tijdens de vergadering werd ook het raadsakkoord gepresenteerd, dat als leidraad dient voor de besturing van gemeente Bergen. Het programma kwam unaniem door de stemming.
Pin It
Bekeken: 1032x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/