Er is zondag 9 oktober van alles te beleven in en rondom de Schaapskooi in Bergen. Het Instituut Voor Natuureducatie (IVN) en PWN organiseren weer een groots opgezette Paddenstoelendag om het publiek alles over het wonderbaarlijke bestaan van de paddenstoel te laten ontdekken.

Op grote tafels wordt getoond welke paddenstoelen zoal in het duingebied aan te treffen zijn en een boswachter geeft daarbij toelichting. Een expert is aanwezig met een microscoop om details te kunnen bekijken. In het bezoekerscentrum hangt een fotoexpositie over paddenstoelen. De kinderen hoeven zich niet te vervelen: vogelhuisjes timmeren, excursies, knutselen, schminken. Er worden verhalen voorgelezen en een heks maakt heerlijke heksensoep boven een houtvuur. Het kabouterpad kan met een gids door de kleintjes worden gelopen.

Daarnaast zijn er op die zondag verschillende kraampjes met info en verkoop van spullen, een workshop over eetbare paddenstoelen en excursies door het duinterrein onder leiding van deskundige gidsen. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten.

De Paddenstoelendag duurt van 11:00 tot 16:00 uur. Aan sommige activiteiten zijn kosten verbonden, maar de entree is vrij. Voor meer info kijk op IVN.nl. (foto: Pexels / Gerardo Carranza Puga)
Pin It
Bekeken: 1060x