Woensdag zijn de asielzoekers vanuit de opvang in Bergen overgebracht naar de crisisnoodopvang in Enkhuizen, waarmee ze de vijfde gemeente binnen de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn die een crisisnoodopvang aanbiedt. "We volgen elkaar op", legt burgemeester Eduard van Zuijlen van Enkhuizen uit aan mediapartner NH Nieuws. "En ik vertrouw er volledig op dat één van de andere elf gemeenten uit de regio begin maart het stokje overneemt."

De crisisnoodopvang op het BSV-terrein aan de Oudtburghweg sloot woensdag de deuren, daarom werden vanaf 10:00 uur de asielzoekers overgebracht naar Enkhuizen. "Deze mensen komen bijvoorbeeld uit Syrië, Somalië en Eritrea", legde Richard Dorenbos van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord eerder uit. "Het zijn in ieder geval mensen die uit oorlogsgebieden komen en dus niet vanuit de veilige landen."

Vrijwilligers hebben op allerlei manieren geprobeerd om het verblijf van de asielzoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Ze ondernamen van alles met de bewoners, van creatieve bezigheden tot taallessen, mountainbiken, voetballen, natuurwandelingen onder begeleiding van Natuureducatie en Duurzaamheid, het repaircafé en beautymiddagen. De kinderen kregen op het terrein sportlessen van Sport-Z en gingen de laatste weken ook naar school. De volwassenen kregen training van Bodyvit.

Eerder werden asielzoekers onder meer opgevangen in het Alkmaarse wielerstadion en Sporthal Het Vennewater in Heiloo. "Het is zo afschuwelijk als je je voorstelt dat je hier weken bent", zei burgemeester Mascha ten Bruggencate over de opvang in Heiloo, "maar het is het beste wat we nu kunnen bieden."
Pin It
Bekeken: 1154x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/