Met winst tijdens de Zesdaagse van Rotterdam heeft wielrenner Niki Terpstra zijn profcarrière in stijl afgesloten. Zondag tijdens de koppelkoers wisten de Bergenaar en zijn racepartner Yoeri Havik de Belgische koplopers De Vylder en Hesters van het hoogste podium te stoten. Nadat ze eerst verder achter kwamen op punten, sloegen ze toe door een ronde voorsprong te pakken en niet meer weg te geven.

De inmiddels 38-jarige Niki reed de Zesdaagse op een speciaal wit gespoten fiets met daarop zijn naam. Zaterdag mocht hij een ereronde rijden met aan het einde een erehaag, gemaakt door de andere deelnemers. Zijn vrouw Ramona en kinderen Luca en Zoey waren erbij. Het was een afscheid met een lach en een traan. Nikki genoot van zijn officiële afscheidsronde en de mooie woorden. Dochtertje Zoey stal daarbij even de show met een emotionele bekentenis. "Ik keek soms met angst naar je wedstrijden, papa". Haar vader heeft een aantal erg harde klappen op het asfalt meegemaakt.

"Mooier dan vanavond wordt het niet", zei Nikki op zijn voorlaatste dag tegen Ziggo Sport. "Het was heel speciaal, ook omdat de koers ook nog eens goed ging. Morgen weer serieus koersen en hopelijk hebben we een goede zondag". En die hadden Terpstra en Havik dus.

Tegenover mediapartner NH Nieuws keek de oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix uit naar zijn nieuwe leven: "Op een topsportleven staat altijd druk, want er moet gepresteerd worden. Ook op de familie staat druk. Altijd. En ja dat gaat gewoon anders en relaxter zijn". Echt stoppen doet hij trouwens niet. "Ik ga nog steeds veel fietsen, ik ga gravelwedstrijden rijden, maar allemaal op een veel lager niveau." (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 880x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/