Maandag 30 januari wordt gestart met de sloop van de Bakemaflat in het centrum van Bergen. De gemeente Bergen geeft daarom dinsdag 17 januari van 19:30 tot 21:00 uur informatie over het verloop van het sloopproces. Bezoekers kunnen naar binnen lopen wanneer het hen uitkomt.

Tijdens de bijeenkomst zijn onder andere wethouder Yvonne Roos-Bakker (Ruimtelijke Ordening) en projectleider Tanne van Nispen aanwezig om meer te vertellen over de sloop, het behoud van de monumentale kastanjeboom, de destijds gelegde eerste steen van de flat en de monumentale bank. Ook is een vertegenwoordiger van sloopbedrijf en recyclebedrijf C.A. De Groot aanwezig om het verloop van de sloopwerkzaamheden, planning en transportroutes verder uit te leggen. Na de verwijdering van de Bakemaflat krijgt het perceel een tijdelijke inrichting tot de ontwikkeling van het hele dorpsplein van start gaat.

De Bakemaflat stamt uit de jaren 60 en moet tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Stichting Mr. Frits Zeiler en Stichting Landelijk Ondersteuningsteam Sloopbedreigde Bouwwerken en Buurten (LOSB) zijn tegen de sloop. Zij vroegen de gemeente twee maanden geleden om eerst met inwoners en belanghebbenden over de nieuwbouwplannen te praten.ย De Bewonersvereniging Bergen Centrum vindt dat de sloop daarvoor niet moet worden uitgesteld. echter dat de flat hoe dan ook gesloopt kon worden.

De gemeente hoort tijdens de inloopbijeenkomst graag ideeรซn uit het dorp voor de tijdelijke inrichting van het plein en is er de gelegenheid om vragen te stellen. De informatiebijeenkomst is op het adres Plein 7.
Pin It
Bekeken: 1141x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/