De driesprong van de Voorstraat, Sportlaan en Egmonderstraatweg in Egmond aan Zee wordt niet omgebouwd tot rotonde. Onderzoek wijst uit dat de doorstroming dan juist verslechtert tijdens drukte in de zomer. Mogelijk wordt het verkeerspunt wel op een andere manier aangepast.

De verkeersinstallatie op de driesprong in Egmond aan Zee is aan vervanging toe. De gemeente liet onderzoeken of een rotonde wellicht een betere optie is, maar dat blijkt volgens een tussenrapport niet het geval. Tijdens de spits is het er druk met auto's en fietsers. Doorgaans krijgt langzaam verkeer op rotondes voorrang.  In de zomer komt er nog eens toeristisch verkeer bij.

In het onderzoek werd rekening gehouden met de nieuw te bouwen wijk Overduin aan de westzijde van Egmond aan den Hoef. Hier zullen 162 woningen verrijzen en de verwachting is dat dit ook extra verkeer richting de kust zal opleveren. Het eindrapport over de verkeerssituatie op de Egmonderstraatweg volgt binnenkort. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 1132x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/