Dinsdagavond heeft de gemeente toelichting gegeven over de sloop van de Bakemaflat. In het gebouw onder de flat kregen belangstellenden te horen dat de sloop op maandag 30 januari start en op dinsdag 7 maart klaar moet zijn. De aanwezigen kregen de gelegenheid om suggesties te doen voor de aankleding van het Plein in de periode tussen de sloop en de nieuwbouw in.

Sloopbedrijf De Groot al eerst het gebouw onder de flat weghalen. Daarna wordt de Bakemaflat zelf ontmanteld, met als laatste het betonnen plateau en de kolommen. De historische bank wordt ingepakt om beschadiging te voorkomen en de monumentale kastanje wordt verplaatst om ruimte maken voor de nieuwbouw. De eik aan de zuidzijde zal wel definitief verdwijnen. De 'eerste steen' van de flat zal in het nieuwe gebouw worden ingemetseld.

Tussen de sloop en nieuwbouw is het westelijke deel van het Plein open en inwoners kunnen aangeven hoe ze de tijdelijke inrichting willen hebben. Op de avond werd volgens het NHD veel gesproken over groen, al dan niet in de vorm van een parkje. Eén aanwezige pleitte ervoor om de loempiawagen van Coen en Hoa Nguyen, die na 32 jaar weg moesten uit Schoorl, vergunning te geven om op het Plein te staan.
Pin It
Bekeken: 1149x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/