Twee Amsterdammers zijn dinsdag in Alkmaar aangehouden voor de oplichting van ouderen in Bergen en Akersloot. De mannen zouden zich afgelopen week voorgedaan hebben als bankmedewerkers om pinpassen te stelen. Het is niet bekend hoeveel geld buit is gemaakt.

De werkwijze is eigenlijk elke keer hetzelfde. Het slachtoffer wordt gebeld door iemand die zich voordoet als bankmedewerker om vervolgens 'een collega te sturen' die een bankpas komt ophalen. De 20-jarige Amsterdammers worden onder meer verdacht van oplichting van een echtpaar uit Bergen op 15 maart. Met hun gestolen bankpassen is meerdere keren een groot geldbedrag opgenomen. Naast de passen gaven de slachtoffers een envelop met een geldbedrag af aan de oplichters. Van een tweede slachtoffer, eveneens uit Bergen, wordt op 17 maart een bankpas en ook andere eigendommen buit gemaakt. Het derde slachtoffer is een vrouw uit Akersloot, die op 21 maart haar bankpassen meegeeft aan een 'bankmedewerker'.

Toen de verdachten werden aangehouden, had een van hen een gestolen pinpas bij zich. De politie sluit niet uit dat de verdachten betrokken zijn bij meer oplichtingszaken en roept slachtoffers op om zich te melden. "Ik kan me voorstellen dat mensen zich schamen, maar dat hoeft helemaal niet", vertelde woordvoerder Koos Venema eerder over een soortgelijke zaak aan Alkmaar Centraal. "Doordat je meldt wat er is gebeurd, hebben wij meer zicht op deze groep nepagenten."

De politie is bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844. Ook kan aangifte gedaan worden via het online formulier op de website politie.nl.

Pin It
Bekeken: 1870x
http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/