Burgemeester Lars Voskuil opent vrijdag 14 april de tentoonstelling 'Van boer tot badgast โ€“ Het verhaal van Bergen' in Het Sterkenhuis. De rijke geschiedenis van Bergen en Bergen aan Zee worden in deze expositie verteld รฉn ingekleurd met objecten, oude prenten, kaarten en bijzondere textiele stukken uit de collectie van het museum, dat onderdeel is van Kranenburgh.

De Heerlijkheid Bergen was tot begin 20ste eeuw een boerendorp. Daarna groeide het uit tot een prachtplek voor bewoners, recreanten, toeristen en ook kunstenaars. De snelle ontwikkeling is vooral te danken aan de durf en invloed van onder andere Jakob Van Reenen, burgmeester van Bergen van 1885-1923, en zijn vrouw Marie van Reenen-Vรถlter. Verhalen over hen en andere belangrijke personen komen op eigentijdse en permanente wijze tot leven in de grote en veelzijdige collectie.

Onderdeel van de expositie zijn onder andere een vitrine met prachtige historische kleding en andere textiel, historische kaarten, prenten van onder meer pionier Job Graadt van Roggen (1867-1959), kunst van andere Bergense School-kunstenaars en ook het intrigerende werk van de achttiende-eeuwse tekenaar Pieter Ellen. Er is aandacht voor de oorlog van 1799 die in Bergen plaatsvond, maar ook voor het roemruchte Ontzet van Alkmaar en de desastreuze gevolgen daarvan voor Bergen, waarvoor dit jaar bredere aandacht in de regio (350 jaar geleden) is.

De tentoonstelling loopt van 15 april tot en met 29 oktober. Meer informatie op museumhetsterkenhuis.nl. (foto: Geer Roobeek)
Pin It
Bekeken: 378x
http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://pustaka.pekanbaru.go.id/slot-gacor/ https://library.poltekpel-sby.ac.id/slot-demo/ https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/