Niet alleen studenten van het Horizon College vielen tijdens het NK Beroepen in de prijzen, ook twee teams van Vonk. Mila Schavemaker uit Egmond aan de Hoef en Julia van Egmond uit Heiloo wonnen in de Amsterdamse RAI brons op het vmbo-onderdeel Bloemwerk. Thijs Abbekerk uit Andijk en Roy van de Meer uit Oude Niedorp mochten hun tweede prijs in ontvangst nemen, nadat ze deze eerder al hadden gewonnen op het mbo-onderdeel Hovenier.

Namens Vonk namen drie vmbo teams en vijf mbo teams deel. Donderdag moesten de vmbo'ers aan de bak tijdens de Skills Talent finale. De teams werkten hard en wachtten daarna in spanning de resultaten af. Bloemwerkers Mila en Julia werden derde met een prachtig bruidswerk: een diadeem met bijpassend boeket. "Wat waren ze blij. Ze sprongen in elkaars armen van geluk", laat Vonk-communicatieadviseur Sandra Zeck weten.

Vonk was gastheer van de regionale kwalificaties en de eigen deelnemers zagen dan ook aardig wat bekende gezichten. Zeck: "We hebben dan ook zeker meegekeken en aangemoedigd bij deze teams. En het feit dat ook zij tijdens deze dag in de RAI rondliepen in een shirt van Vonk als regiospeler van Skills Talents maakte ook visueel zichtbaar hoeveel mensen wij vanuit het Noordelijke deel verder hebben gebracht tot dit landelijke podium."

Vrijdag werd de Skills Heroes finales voor de mbo'ers gehouden in de vakgebieden waar niet al finales waren gehouden. In één van die eerdere finales sleepten hoveniers Thijs en Roy zilver in de wacht. Daar kwam afgelopen week ondanks alle goede prestaties niet nog een prijs bij.

"Vonk is op alle wedstrijdkandidaten even trots", aldus Sandra Zeck. "De weg die deze leerlingen en studenten hebben afgelegd zegt iets over de kwaliteiten en vakskills van allemaal. Op welke plek je ook eindigt, je hebt je ontwikkeld, zo ontzettend veel geleerd en - voor ons ook heel belangrijk - ontzettend veel plezier gehad."
Pin It
Bekeken: 1018x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/