De meivakantie is voor veel ouders met jonge kinderen een gelegenheid om naar Egmond aan Zee te gaan. En daar komen ze natuurlijk niet alleen voor het strand en de duinen, maar zeker ook voor Nijntje. Het beeld van neerlands beroemdste konijn is een echte trekpleister voor jonge gezinnen. Maar wie Nijntje nu bekijkt schrikt: het beeld is beklad. Dat melden inwoners van het kustdorp op de Facebookpagina "Je bent Derper als..."

Wie erachter zit en wat de tekens precies betekenen, daar doet Duinstreek Centraal nog onderzoek naar. Maar zeker is dat de oren en het gezicht van Nijntje Pluis zijn overtekend met 'tags', graffiti-symbolen. En dat blijft niet onopgemerkt. Voor jonge kinderen is het beeld van Nijntje méér dan zomaar een beeldje en dat de pluizige jeugdheldin is toegetakeld zorgt voor verontwaardigde reacties.

In februari keerde Nijntje na enkele maanden van afwezigheid terug in Egmond aan Zee, omdat ze was schoongemaakt; ook haar scheepje was opgeknapt. Het beeld is een verwijzing naar het ontstaan van Nijntje. Ze werd voor het eerst getekend nadat haar schepper Dick Bruna in Egmond aan Zee met zijn kinderen een duinkonijntje had gezien.

Op welke termijn Nijntje opnieuw zal worden schoongemaakt is op maandagochtend nog niet duidelijk. Niet voor iedere jonge toeschouwer is de graffiti overigens even schokkend. De boekjes van Nijntje die thuis liggen zijn immers niet zelden óók volgetekend... (foto: Facebook / Jeroen van Rossum)

[UPDATE] De gemeente heeft snel gehandeld en Nijntje is inmiddels weer helemaal schoon!
Pin It
Bekeken: 1128x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/