Veel dieren komen om door autoverkeer. Om het aantal slachtoffers te beperken heeft de provincie tunneltjes, duikers en groene bermen aangelegd. De drie paddentunnels onder de Herenweg (511) tussen Bergen en Egmond aan den Hoef zijn aan vervanging toe. Van maandag 8 tot en met vrijdag 27 mei is de weg hiervoor van Landhuis het Woud tot de rotonde met de Zeeweg afgesloten tussen 21:00 tot 06:00 uur. Het fietspad blijft open.

Omdat de paddentunnels na aanleg nog zullen zetten, worden ze een aantal maanden afgedekt met betonplaten, voordat er weer asfalt wordt aangebracht. Dat gebeurt ook 's nachts, maar wanneer is nog niet bepaald.

Autoverkeer wordt 's avonds en 's nachts omgeleid via de Eeuwigelaan, Bergerweg (N510), Martin Luther Kingweg (N9), Hoeverweg (N512) en de Heilooër Zeeweg, en vice versa. Vragen kunnen worden gericht aan het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800-0200600 (gratis) of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Dave Bishop / Pexels)
Pin It
Bekeken: 857x
https://ee.itk.ac.id/data/