Campers zijn in trek. Zozeer zelfs, dat er een dringend tekort aan plaatsen voor campers dreigt. Tenminste, dat stelt branche-organisatie NKC, de Nederlandse Kampeerauto Club. Maar in de praktijk blijkt dat toch wel mee te vallen, blijkt uit onderzoek van Duinstreek Centraal.

"Camperaars leveren een substantiële bijdrage aan de lokale economie en daarom is het al langer bestaande tekort aan camperplaatsen een gemiste kans," stelt Stan Stolwerk van NKC in een statement. Zijn zorg is dat het tekort aan geschikte camperplaatsen uiteindelijk wildkamperen in de hand werkt, met alle overlast van dien. Het tekort aan camperplaatsen zou volgens NKC vooral aan de kust een groot probleem zijn.

Duinstreek Centraal sprak met Baptiste van Outryve, woordvoerder van Roompot. Met Kustpark Egmond aan Zee is Roompot één van de grootste aanbieders van camperplaatsen in de Duinstreek. En ja, die zijn in trek, maar nauwelijks meer dan anders: "We zien eigenlijk niet dat de vraag geëvolueerd is," zegt Van Outryve. "Er is geen groot verschil."

Dat Kustpark Egmond aan Zee, bekend van het familie-entertainment en Koos Konijn, misschien een andere doelgroep trekt dan de typische camperaar, dat lijkt Van Outryve niet zo waarschijnlijk. "Zoiets is echt seizoensgebonden. In de zomervakanties komen er inderdaad veel gezinnen, maar in het voor- en naseizoen zien we net veel koppels."

Een ontwikkeling die ook Van Outryve ziet, en waar Duinstreek Centraal ook op stuitte, is dat de verkoop van campers wel in de lift zit. Dat zou een gevolg van de coronaperiode kunnen zijn, toen de camper als een veilige manier van vakantievieren populairder werd. "Dat zou tot extra druk kunnen leiden," overweegt Van Outryve, "maar we zien dat dus nog niet terug." Op een ander punt bevestigt Van Outryve van Roompot overigens wel wat NKC ook al schreef: "de kust, die is wel echt geliefd. Dat merken we zeker in Egmond."
Pin It
Bekeken: 791x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/