De Fietsersbond Bergen blijft voorstander van twee eenrichtingsfietspaden aan weerszijden van de Eeuwigelaan. De recente uitspraak van de Raad van State, die de gemeente terug naar de tekentafel stuurde, heeft de belangenorganisatie voor fietsers dan ook "onaangenaam verrast". Dat en meer laat de Fietsersbond Bergen weten aan Duinstreek Centraal.

Over de uitspraak van de Raad van State werd al eerder bericht op Duinstreek Centraal. Omwonenden van de beroemde laan staan ronduit kritisch tegenover de plannen van de gemeente, die aan weerszijden van de rijbaan graag eenrichtingsfietspaden wil creëren. Dit ter vervanging van het huidige smalle tweerichtingsfietspad aan de noordkant van de laan. Geen goed plan, vinden de omwonenden, en de Raad van State ging mee in hun kritiek.

De Fietsersbond is juist wél voorstander van het plan van de gemeente. De Fietsersbond is een landelijke organisatie die de belangen van fietsers behartigt. Met dus een lokale afdeling in Bergen. "Wij werden onaangenaam verrast door de Raad van State," stelt Reijnoud de Haan van de Fietsersbond. "Zoals bekend vinden wij het tweede fietspad nodig vanwege de vele ongevallen op het huidige tweerichtingenfietspad."

Ongevallen met fietsers zijn een landelijk probleem dat de Fietsersbond graag bovenaan de agenda plaatst. Dat het aantal doden door ongevallen met fietsers het voorbije jaar sterk toenam, met 292 doden tegenover 207 een jaar eerder, laat de bond dan ook niet onvermeld. De Fietsersbond houdt de vinger aan de pols en wijst op gevaarlijke situaties in de gemeente Bergen, zoals de hoge wegranden langs de Idenslaan (Schoorl), de Schulpweg (Egmond-Binnen) en de Driehuizerweg (Wimmenum). En dus niet in de laatste plaats het gewraakte fietspad langs de Eeuwigelaan.
Pin It
Bekeken: 1301x
https://ee.itk.ac.id/data/