Zakken vol tegels haalden de gemeenten Heiloo en Bergen afgelopen maand op. Tegels die door inwoners van de gemeenten uit hun tuinen waren 'gewipt', om plaats te maken voor extra groen. De BUCH-gemeenten haalden maar liefst 150 bigbags vol tuintegels op. Een "onverwacht succes", laat de gemeente weten.

Streekstad Centraal berichtte eerder over de tegelwipactie van de BUCH-gemeenten: "Zet ze in een zak langs de weg." Met deze actie hoopte het samenwerkingsverband van gemeenten, waar behalve Bergen en Heiloo ook Castricum en Uitgeest aan deelnemen, de tuinen in de regio flink te vergroenen. Groene tuinen bieden meer verkoeling in warme zomers. Verder laten groene bodems meer vocht door, wat nuttig is bij zware regenval.

De 150 bigbags die geteld zijn, dat is voor de duidelijkheid de score van de vier gemeenten gezamenlijk. Het samenwerkingsverband bedankt alle inwoners voor de hulp en de inzet. De tegels die nu verzameld zijn worden overigens niet weggegooid. Ze kunnen worden hergebruikt voor wegwerkzaamheden. Maar zeker is dat ook de openbare ruimte, de tegelvlaktes waar de gemeenten zélf de baas over zijn, de komende tijd zullen worden vergroend.
Pin It
Bekeken: 954x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/