De keuze van de raad van Bergen om de nieuwe voetbalvereniging van de Egmonden te vestigen in Egmond aan den Hoef valt niet lekker bij Egmondia. De accommodatie van VV Zeevogels is volgens het college van gemeente Bergen de enige reële optie voor fusieclub VV Egmond. Maar bij Egmondia zagen ze genoeg mogelijkheden op Sportpark De Lange Plas in Egmond aan Zee, waar de club sinds 1948 speelt.

"De fusie van de drie clubs was nodig omdat het aantal jeugdleden afneemt door de vergrijzing. Door samen te gaan, ontstaat een sterke, aantrekkelijke en toekomstbestendige Egmondse voetbalclub", aldus gemeente Bergen.

De zoektocht naar een stek voor VV Egmond is een slepende kwestie in de Egmonden. Geen van de drie clubs wilde naar een terrein van de ander, dus werd  gezocht naar een verse locatie. Terrein aan de Egmonderstraatweg leek prima geschikt, maar LTO Noord en een bollenboer maakten bezwaar. Het plan strandde het plan tweemaal bij de Raad van State, omdat het strijdig is met provinciaal bollenbeleid. Dus dan maar bij één van de drie clubs. "De Hogedijk is de enige reële plek waar VV Egmond terecht kan", stelt wethouder Marco Wiesehahn.

Doorslaggevend is dat er eventueel een vijfde veld kan worden aangelegd. Dat vinden ze bij Egmondia in Egmond aan Zee zinloos, laat mediapartner NH Nieuws weten. Voorzitter Jan de Jong accepteert de keuze maar is wel teleurgesteld: "Dit valt heel slecht. Het maatschappelijk belang is aan de kant geschoven, door alleen naar de optie voor een vijfde veld te kijken. Een vijfde veld was doorslaggevend, maar is helemaal niet nodig omdat het ledenaantal alleen maar afneemt. De gemiddelde leeftijd in de Egmonden is 65+, er komen geen kinderen bij, scholen sluiten juist." Ze zien bij Egmondia genoeg mogelijkheden op Sportpark De Lange Plas, waar de club sinds 1948 speelt.

De Jong maakt zich ook grote zorgen over wat er met de deelnemers van bijvoorbeeld de Halve Marathon en de Strandzesdaagse gaat gebeuren. "Die vinden hier altijd onderdak, net als bijvoorbeeld de schoolkinderen tijdens de Koningsspelen. Waar moeten die naartoe? Daar moet een oplossing voor komen."

De voorzitters van de andere twee clubs kijken pragmatischer zijn vooral blij dat er een keuze gemaakt is. "Het heeft lang genoeg geduurd", stelt Ben van Woezik van Adelbert, doelend op de bijna 20 jaar die het fusieproces al in beslag neemt. "Bij ons in Egmond-Binnen is niet genoeg ruimte voor een club van zo'n 800 leden."

"Bij Zeevogels is er ruimte voor vier velden en is de door ons gewenste uitbreiding ook mogelijk. Ik ben opgelucht dat deze stap gezet is." Dat onderschrijft ook Monica van Hemert, voorzitter van Zeevogels. "De fusie is het belangrijkste, de locatie ondergeschikt. Aan de Hogedijk is ruimte voor een toekomstbestendige club. Het is belangrijk dat deze stap nu gezet is. We hebben kenbaar gemaakt wat er nodig is. De keuze was aan de gemeente, nu mag de raad in juli er een klap op geven."

Jan de Jong legt zich neer bij het besluit. "De fusie stopt niet, die is van groot belang. En we gaan als Egmondia ook niets meer ondernemen tegen de voorkeurslocatie. Dat heeft ook geen zin. Ons is te kennen gegeven dat de raad unaniem achter de keuze van het gemeentebestuur staat. Het is over en uit."

"Maar ik kan me er moeilijk bij neerleggen", geeft hij toe. "Ze hebben de kip met de gouden eieren geslacht", begrijpt u. "Ze mogen in Bergen naar eigen zeggen dan wel het mooiste zwembad van Nederland hebben, wij hebben met De Lange Plas het mooiste voetbalcomplex, nergens anders vind je dat zo aan de duinrand."

"Hier lopen over een aantal jaar van die koeien met grote horens", zegt De Jong stellig. "Ons complex is eigendom van de gemeente, Adelbert van de provincie. Op Adelbert wil de gemeente graag huizen bouwen, hier wil de provincie graag de natuur uitbreiden. Dat wordt straks gewoon uitgeruild." (foto: NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 1050x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/