Donderdag reikte de bekende weervrouw Helga van Leur aan de stranden van de gemeente Bergen de 'Blauwe Vlag' uit. Het feestelijke moment vond plaats op het strand van de Wassenaarse Slag. De Blauwe Vlag is de internationale milieu- en duurzaamheidsonderscheiding van FEE International; deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). De stichting wil zo overheden, ondernemers en recreanten betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur, een verzorgd milieu en duurzame jachthavens.

Voor de strandafdeling van gemeente Bergen was het verkrijgen van de Blauwe Vlag echt de kroon op het werk van het schoon en duurzaam houden van de stranden. "Het is natuurlijk een mooi moment omdat hieruit blijkt dat onze stranden in uitstekende conditie zijn. Dat we hierdoor die bevestiging krijgen is ontzettend fijn", laat Ilona Water, communicatiemedewerker van het gemeentelijke samenwerkingsverband de BUCH, weten aan Duinstreek Centraal. De Blauwe Vlag gaat wat de gemeente Bergen betreft naar de stranden van Bergen aan Zee, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Hargen aan Zee, Schoorl aan Zee en Camperduin.

Om de blauwe vlag te krijgen moet een organisatie voldoen aan een hoop criteria. "Dat is heel hard werken. We hebben een heel team strand en die zorgen ervoor dat het strand schoon is en dat de stranden onderhouden worden. Dat moet allemaal op orde zijn", vertelt Ilona aan Duinstreek Centraal.

Locaties kunnen zelf de Blauwe Vlag voor de periode van een jaar aanvragen. Na het verstreken jaar wordt er door middel van controles gekeken of de locatie nog aan de vereisten voldoet. Het is voor gemeente Bergen de 13e keer dat de stranden de vlag hebben ontvangen.
Pin It
Bekeken: 823x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/