In vrijwel de hele regio is eigenlijk geen capaciteit op het elektriciteitsnet meer over voor grootverbruikers. Op een kaartje van Liander kleuren alleen delen van Langedijk en industrieterrein Zandhorst 2 nog oranje in een zee van rood. Maar er blijft ook steeds minder capaciteit over voor stroomleveranciers. De afgelopen maand is het rood in vrijwel iedere gemeente opgerukt, zoals in delen van de Schermer, de Boekelermeer in Heiloo en Bergen.

Netbeheerders Liander en TenneT kampen net als andere techniekbedrijven met een groot tekort aan personeel en stijgende kosten. In oktober 2022 voerde de Liander nog campagne om duizenden mensen aan te trekken die intern een opleiding willen gaan volgen. Eerder waren er ook problemen met het verkrijgen van voldoende materialen.

Eerder werd nog gedacht dat het capaciteitsgebrek in de regio in 2025 verholpen zou zijn, maar die planning is inmiddels een meerdere keren bijgesteld. Rond verdeelstations in Alkmaar Noord, Heerhugowaard Zuid-Oost en De Noord, Oterleek, Heiloo worden de eerste verzwaringen eind 2025 voltooid, maar de laatste zijn pas begin 2028 voltooid. De andere verdeelstations in de regio komen pas vanaf halverwege of eind 2026 aan de beurt.
Pin It
Bekeken: 2544x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/