Voor de mensen die gefascineerd zijn door de groeiende planten en de wilde dieren wordt zondag 4 juni een lentewandeling georganiseerd in de Wimmenummerduinen. Tijdens de wandeling vertellen gidsen van IVNΒ Natuureducatie over het gebied en wat er allemaal te beleven is.

Ruud de Raadt is zo'n IVN-natuurgids en hij zegt dat het gebied voor een lentewandeling een prachtige locatie is. "De Wimmenummerduinen is een heel mooi gebied hiervoor. Vooral in de lente, als alles begint te bloeien", vertelt hij aan Duinstreek Centraal. Hoeveel mensen af komen op de wandeling, hangt volgens Ruud af van het weer. "Bij harde regen en onweer lassen we het af. Maar bij motregen gaat het gewoon door. De mensen kleden zich er maar op."

In het duingebied ten noorden van Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee komen de wandelaars nog wel eens wat moois tegen. "Als de zon schijnt heb je kans dat je een zandhagedis ziet zitten die zich aan het opwarmen is. Wij gidsen zien ze wel iets meer dan de gemiddelde wandelaar, maar dat blijft bijzonder."

De wandeling start om 10:30 uur bij het PWN-informatiebord aan het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef. De wandeling duurt ongeveer twee uur lang. Deelname is gratis, maar een bijdrage (richtlijn 3 euro contant) wordt op prijs gesteld. Voor de wandeling moet er zelf gezorgd worden voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat. Die zijn te verkrijgen via de website van het PWN.
Pin It
Bekeken: 531x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/