Hoa (70) en Cuong (72), die met hun loempia's al meer dan 30 jaar een begrip zijn in Schoorl, komen nog maar moeilijk rond sinds ze hun standplaats aan de Duinweg verloren. Van Jeroen Klepper, eigenaar van restaurant Liberté, mogen ze met hun kraam op zijn parkeerplaats staan. Maar zonder een vergunning vindt het stel dat riskant.

Hoa en haar man Cuong moesten vorig jaar december gedwongen afscheid nemen van hun standplaats aan de rand van de Schoorlse Duinen. Het Vietnamese echtpaar runde daar 32 jaar lang samen een loempiakraam, maar door nieuwe regelgeving werd de plek ondanks een petitie verloot aan een andere partij. Het stel is al enige tijd met pensioen, maar redden het niet met de AOW-vergoeding die ze maandelijks ontvangen. Hoa werkt daarom ook nog steeds achter de kassa bij de Albert Heijn. "Ik word regelmatig aangesproken door mensen die ons en de kraam missen. Ik mis het ook, de praatjes en de gezelligheid. We zouden het graag nog een paar jaar willen voortzetten."

Cuong en Hoa moesten na 32 jaar stoppen met het verkopen van loempia's - NH Nieuws Cuong en Hoa moesten na 32 jaar stoppen met het verkopen van loempia's - NH Nieuws


Toen chef-kok Jeroen Klepper lucht kreeg van de situatie, besloot hij het echtpaar te helpen, zo laat hij mediapartner NH Nieuws weten. "Het is zo schrijnend. Deze mensen hebben daar hun hele leven gestaan en moeten dan weg omdat regels veranderen. Ik heb gezegd: ga maar staan, ik hoef er geen reet voor. Ook verkoop ik de loempia's nu in een paar zaken. Alle beetjes helpen."

Klepper hoopt dat er vaart achter wordt gezet. "We zijn nu een half jaar verder. Er is nu een particuliere oplossing waar niemand last van heeft. Mijn vraag aan het college is: waarom duurt het zo lang? Ze zijn ook op leeftijd, maar die welwillendheid om iets te doen, daar lijkt het aan te ontbreken."

De video van het afscheid:

00:00
55
00:00

Pin It
Bekeken: 2319x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/