Er worden toch wel Oekraïners opgevangen in Hotel Nassau. Vanaf 1 november worden maximaal negentig vluchtelingen opgevangen in het hotel in Bergen aan Zee. De opvang is nodig, omdat de particuliere opvang niet toereikend is.

De gemeente en de eigenaren van het hotel hebben zich de afgelopen tijd ingespannen om tot overeenstemming te komen. "We vinden het belangrijk dat op korte termijn extra opvangplekken worden gecreëerd in Bergen", vertelt burgemeester Lars Voskuil. Eerder ging een intentieovereenkomst niet door, omdat met eigenaar Henk Deen geen overeenstemming werd bereikt over de vergoeding voor gebruik van het hotel. Deen is blij dat de vluchtelingen uiteindelijk toch opvang krijgen in het hotel. "Het huurcontract is rond en dat was voor ons van wezenlijk belang met het oog op de afspraken met onze huidige huurder en hotelexploitant."

Hotel Nassau moet in de toekomst plaats gaan maken voor een nieuw gebouw met hotelkamers en appartementen. Vanuit het dorp werd bezwaar gemaakt over met name de omvang van het plan. De inwoners kregen in maart gelijk van de Raad van State, met vertraging tot gevolg. Genoeg reden voor Deen om zijn pand aan te bieden bij de gemeente. Voskuil: "De opvang door particulieren is fantastisch, maar helaas niet toereikend. Zeker niet omdat we de komende tijd nog meer Oekraïense vluchtelingen verwachten. Daarnaast is de terugkeer van de vluchtelingen naar hun thuisland op korte termijn onwaarschijnlijk."


Dorpsgenoten kunnen op korte termijn de uitnodiging voor een bewonersbijeenkomst op de mat verwachten. Deze bijeenkomst is maandag 18 september van 19:00 tot 20:30 uur in het Vredeskerkje.


Pin It
Bekeken: 613x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/